Øjebliksbillede #5

Vi taler om jul, mig og Den Kvikke, og om nytår. I telefonen. Det er sent. Jeg ligger under min dyne, det er sent. Og jeg er godt træt af ham.

“Men skat, når du så siger du gerne vil holde nytår med mig, og så bagefter siger ‘altså hvis det ikke bliver til noget med den der fest med efterskolevennerne,’ så er det jo det samme som at sige ‘jamen jeg vil da gerne være kærester med dig indtil Beyoncé siger hun vil føde dine børn'” vrisser jeg i telefonen. Jeg har ondt i maven over hvor enormt urimelig jeg lyder da jeg siger det. Hvad er det jeg har gang i, tænker jeg? Er jeg virkelig hende, der prøver at give ham dårlig samvittighed? Tror jeg, det giver ham mere lyst til at holde nytår med mig?

“Jeg synes det er fjollet vi nærmest skændes om nytår nu, når der er tre måneder til,” siger Den Kvikke, tydeligvis frustreret og overrasket over hvor meget jeg overfortolker hans ord. Det er jo for dælen en tradition med de venner.

Vi snakker lidt om noget andet. Da vi skal til at lægge på er jeg næsten grådkvalt.

“Undskyld jeg er sådan en sur gimpe. Det er bare fordi, jeg har prøvet at være kærester med én i fire år, der gjorde alt for at slippe for at holde nytår med mig, og så troede jeg bare jeg havde fundet en kæreste der gerne ville. Og så bliver jeg bare ked af det. Det er bare fordi jeg er ked af det”.

One thought on “Øjebliksbillede #5

  1. Åh. Av! Jeg kan mærke det helt ned i maven. Men ro på. Dage som nytår betyder forskelligt for folk. Hos dig, er der sorg og skuffelse og store håb i den dag, og for ham er der traditioner med vennerne. Det betyder ikke at du bliver såret igen, for han er jo ikke din ex.
    Men for pokker, jeg ville gøre det samme som dig. Jeg har været sammen med en fyr, der gjorde lignende ting over and over again. Det har det med at sidde lidt for dybt.
    Det er i øvrigt lang tid siden, at jeg har kommenteret. Er her stadig. Hepper stadig.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s